Fietsen door de natuur - Elektrische Fietsvakantie

Fietsen door de natuur

Op deze pagina kun je leuke fietsroutes voor je elektrische fietstochten vinden door de natuur. De routes zijn gemaakt om je te inspireren, je kunt altijd zelf je eigen fietsroutes plannen met de elektrische fietsrouteplanner. Veel fietsplezier in de mooie Nederlandse natuur.

Kastelenroute in Limburg

Totale afstand: 54 KM
Plaatsen in de fietsroute: Valkenburg, Schin op Geul, Vaals, Raren, Epen, Noorbeek, Margraten, Scheulder, Sibbe & Valkenburg

Een dagtocht waar je van het begin tot het einde gaat genieten. Ontdek het mooie Zuid-Limburg met de elektrische fiets. Tijdens deze fietstocht kom je langs de leuke kastelen in het grensgebied van Nederland en België, waar de hoogste kastelendichtheid van Nederland is.

Geniet tijdens de fietstocht ook vooral van het Bourgondische leven in Limburg, dus maak die extra tussenstop voor een lekkere Limburgse vlaai of pauzeer voor de lunch en geniet van al het lekkers dat ze op je bord toveren. En vergeet niet de dag af te sluiten met een lekker pintje op een terrasje in Valkenburg.

Tip: Boek een fietsvriendelijke accommodatie in de buurt van Valkenburg.

Fiets de beroemde Elfstedentocht route

Totale afstand: 265 KM
Plaatsen in de fietsroute: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum & Leeuwarden

Dit is een fietstocht die je nooit meer gaat vergeten. Iedereen kent de magie en de nostalgie van de Elfstedentocht. Fiets deze beroemde route met je elektrische fiets en ontdek de mooie natuur in Friesland.

De fietstocht is het beste te verdelen over enkele dagen, zo heb je geen haast en kun je rustig van plek naar plek fietsen. Iedere plaats zal je verrassen en er is geen twijfel over mogelijk dat je deze fietstocht met een grote glimlach op je gezicht fietst.

Tip: Fiets de echte Elfstedentocht en volg de juiste knooppunten via de Elfstedenfietsroute.

Elektrisch fietsen op vakantie

Utrechtse Heuvelrug fietstocht

Totale afstand: 106 KM
Plaatsen in de fietsroute: Zeist, Doorn, Amerongen, Rhenen, Doorwerth, Wolfheze, Veenendaal, Woudenberg, Austerlitz, Zeist

Een fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug mag eigenlijk nooit ontbreken op je erelijst met fietstochten op je elektrische fiets. De natuur is schitterend, de dorpjes langs de route statig en divers en de fietspaden zijn haast perfect.

Tijdens je tocht kom je kleine klimmetjes tegen, fiets je door de mooie bossen en de schitterende natuur. Maak een tussenstop om te genieten van een van de rustige terrasjes met een kop koffie en appeltaart met slagroom. Je kunt de route zo uitgebreid maken als je wil met de elektrische fietsrouteplanner of volg de voorgestelde route over de Utrechtse Heuvelrug.