51% meer fietsroutes gepland in Nederland

51% meer fietsroutes gepland

Uit cijfers die door Google Maps zijn gepubliceerd blijkt dat we in Nederland dit jaar 51% meer fietsroutes hebben gepland. Een knappe prestatie aangezien we al vrij voorop lopen in het gebruik van de fietsrouteplanner van Google Maps. Uiteraard heeft de uitbraak van het coronavirus bijgedragen aan de toename in populariteit voor fietsen. Nederland behoort tot de top drie van landen wereldwijd waar het vaakst fietsroutes worden gezocht in Google.

Bekijk ook: Plan gemakkelijk je fietsroute voor de elektrische fiets met de fietsrouteplanner.

Fietsroutes via Google Maps

Dat veel mensen Google Maps gebruiken om een adres te vinden of om te navigeren is inmiddels algemeen bekend. De fietsrouteplanner van Google leek altijd wat minder bekendheid te genieten. Dit blijkt ook verleden tijd als we de cijfers van het onderzoek mogen geloven. Zelfs in Amsterdam was er een sterke toename in het aantal opgevraagde fietsroutes, sinds februari steeg het aantal opgevraagde fietsroutes met 30%.

Veilig navigeren met Google maps

De toename in het aantal opgezochte fietsroutes kan ook door een deel verklaard worden door de strengere regels over fietsen met een mobiele telefoon. Dankzij Google Maps fietsrouteplanner kun je met je telefoon in je broekzak middels je oortjes in navigeren naar je bestemming. Hierdoor voorkom je een boete en kun je steeds je ogen veilig op de weg houden.

Elektrische fiets - trapondersteuning

Fietsroutes toevoegen aan Google Maps

Door de toename in het gebruik van Google Maps voor het plannen van de fietsroutes, neemt ook de kwaliteit van de routeplanner verder toe. Google gebruikt voor de fietsrouteplanner beeldmateriaal, data van lokale overheden en natuurlijk de informatie van de gebruikers. Dankzij de combinatie van deze factoren én met name dankzij intensiever gebruik neemt de betrouwbaarheid van de data toe.

Uiteindelijk kan iedereen bijdragen aan de Google Maps fietsrouteplanner, wil jij ook bijdragen? Bekijk hier hoe je via de Google Maps Geo Data Upload tool kunt bijdragen aan nog betere fietsroutes.