Fietsrouteplanner Google Maps

Fietsrouteplanner

Ga je op vakantie met je elektrische fiets en wil je mooie fietstochten maken, dan is het fijn als je een gemakkelijke fietsrouteplanner kunt gebruiken om je favoriete fietsroutes zelf te kiezen. Met de fietsrouteplanner voor elektrische fietsen kun je met Google Maps eenvoudig je fietsroute plannen. Wil je inspiratie opdoen voor andere fietsroutes? Bekijk dan onze favoriete fietsroutes.

Hoe gebruik je de fietsrouteplanner?

Onze fietsrouteplanner voor elektrische fietsen is gemaakt met Google Maps en daarmee kun je eenvoudig je routes plannen. Deze kun je vervolgens naar je telefoon of fietscomputer sturen en gebruiken. Bekijk in de volgende stappen hoe je de fietsrouteplanner optimaal gebruikt.

Stap 1: Start- en eindpunt invullen in de fietsrouteplanner 

Je ziet twee velden waarin je jouw start- en eindpunt in kunt vullen. Het bovenste invulveld (van) is waar je wilt vertrekken en het tweede veld (naar) is waar je naartoe wilt fietsen op je elektrische fiets.

In de velden kun je adressen, Points of Interest (POI’s) of plaatsnamen invullen. Google Maps komt tijdens het typen al met suggesties, maar ook wanneer het niet herkend is, kun je erop zoeken.

Stap 2: Voeg tussenstops toe in de route

Wil je via bepaalde plaatsen fietsen met je elektrische fiets. Voeg eenvoudig stops toe aan je route door op Add Waypoint te klikken, zo kun je via bepaalde tussenstops je fietsroute plannen. Ook bij de tussenstops herkent Google Maps plaatsen die je zoekt.

Stap 3: Selecteer “Fietsen” om de fietsroute te berekenen en te bekijken

In het veld voor selecteer je Fietsen om de fietsroute te berekenen en te bekijken. Klik vervolgens op start om de fietsroute te berekenen.

Stap 4: Bekijk de fietsroute op de kaart en in uitgeschreven stappen

De elektrische fietsrouteplanner laat vervolgens op de kaart zien hoe je de gewenste route kunt fietsen. Onder de Google Maps kaart kun je de stappen lezen om de route te fietsen.

Tip: Geplande elektrische fietsroute – op je mobiel

Wil je na het plannen met de elektrische fietsrouteplanner de route naar je mobiele telefoon sturen? Dat doe je als volgt:

  1. Klik onder de geplande fietsroute op Print Routebeschrijving
  2. In de geopende Google Maps pagina klik je op route verzenden naar je telefoon (zie afbeelding)
Fietsrouteplanner - Route naar mobiel verzenden

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties