Elektrisch fietsen op vakantie

Elektrisch fietsen op vakantie

Al enkele jaren zijn ze al op de markt natuurlijk; elektrische fietsen, maar in 2020 lijkt de elektrische fiets in Nederland definitief doorgebroken. Nu meer mensen in Nederland op vakantie gaan of ervoor kiezen om enkele kortere trips te maken in eigen land groeit de vraag naar elektrische fietsen. De verkopen van elektrische fietsen plus ook het aantal zoekopdrachten naar fietsroutes groeien enorm.

Fietsenmaker Drenthe: Veel vraag naar elektrisch fietsen op vakantie

In een interview met RTV Drenthe zegt Harm Munneke van Bike Totaal Theo Bruning in Emmen onder andere: “Er komen inderdaad veel toeristen die een elektrische fiets aanschaffen”. Het heeft te maken met de vakantieperiode en de veranderende behoefte door het Corona-virus. Op de vraag waarom mensen dan een fiets kopen, antwoordt Munneke: “Die zijn hier op vakantie en kopen een fiets omdat ze hier in Drenthe lekker willen fietsen.”

Bekijk ook: Fietsen dit jaar enorm populair door Corona-virus.

Elektrisch fietsen op vakantie

Gewijzigde vakantieplannen = vakantiegeld over

Door de gewijzigde vakantieplannen, geven toeristen in Drenthe ook gemakkelijker geld uit aan de aanschaf van een elektrische fiets. Aan de nieuwe elektrische fietsen kunnen flinke prijskaartjes hangen, maar toch kopen toeristen ze op dit moment. Volgens het interview met Harm Munneke is de reden daarvoor als volgt: “Nou, mensen geven aan dat ze toch niet op vakantie kunnen. En dat ze een fiets aanschaffen omdat het een gezonde bezigheid is.”

De elektrische fiets een slimme investering

De vraag neemt toe naar elektrische fietsen doordat het vakantietijd is, doordat mensen vakantiegeld hebben dat ze graag ergens aan uit willen geven én doordat velen zijn gaan inzien dat fietsen een fijne bezigheid is. Want door de Coronacrisis waren sportscholen en vele andere sportmogelijkheden ineens beperkt, terwijl fietsen wel mogelijk was. Dit heeft voor velen de ogen geopend én hierdoor is de vraag naar elektrische fietsen sterk toegenomen.