Enorme vraag naar elektrische fietsen

Meer vraag naar elektrische fietsen

Doordat het sinds de corona uitbraak ook minder makkelijk is geworden om met het openbaar vervoer te reizen, is in veel landen de vraag naar alternatief vervoer enorm toegenomen. Veel mensen en ook de overheden zijn zich bewust van het feit dat auto’s schadelijk voor het milieu en daardoor niet duurzaam. Het perfecte vervangende vervoer is in veel landen de fiets gebleken. En nog specifieker: de elektrische fiets.

Nederlandse expertise: elektrische fietsen

Want je kunt dan wel besluiten om meer te willen fietsen, je moet dan natuurlijk wel een fiets of elektrische fiets hebben. En belangrijker nog: de juiste infrastructuur, verkeersregels en een beleid. Dankzij de jarenlange ervaring op het gebied van fietsen, staan zowel de Nederlandse fietsfabrikanten áls de kennis van Nederlandse bedrijven internationaal in de belangstelling.

Elektrische fietsvakantie - natuur

Grotere afstanden afleggen

Doordat niet iedereen het openbaar vervoer als veilig (ivm Corona virus) beschouwt, zoeken mensen naar alternatieven om zich te verplaatsen. Omdat het om zowel afstanden naar werk als naar familie en vrienden gaat. Zijn de noodzakelijke afstanden groter dan hoe men voorheen met de fiets op pad ging. De ideale oplossing voor deze langere afstanden zijn de elektrische fietsen. Met normale elektrische fietsen is het gemakkelijk om 25 km/u te gaan en wanneer je een Speed Pedelec gebruikt is dit zelfs 45 km/u.

Elektrisch fietsen: Populair bij oud én jong

Lange tijd leek het stigma op elektrisch fietsen van toepassing dat het alleen voor ietwat oudere mensen zou zijn. Dat lijkt overboord te zijn gegaan in de snelle groeispurt van de elektrische fiets. Dankzij hippe merken zoals VanMoof, Watt fietsen, Focus en niet te vergeten de hippe bakfietsen voor jonge ouders van Urban Arrow zijn elektrische fietsen ook onder jongeren erg populair.