Elektrische Fietsvakantie - fietsroutes langs de kust

Fietsroutes langs de kust

Bekijk de leukste routes langs de Nederlandse kust, vertrek vanuit één punt en ga met tussenstops naar de vakantiebestemming langs de kust. Fiets door de duingebieden, door natuurgebieden en door leuke kleine dorpjes aan de zee.

Fietstocht wat een rust langs de kust

Totale afstand: 111 KM
Plaatsen in de fietsroute:Hoek van Holland, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal, 
IJmuiden, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee & Bergen aan Zee 

Van noord naar zuid of van zuid naar noord, het maakt niet uit welke kant je opgaat bij deze route…het is gegarandeerd genieten langs de kust. Je kunt een deel van de fietsroute op je elektrische fiets doen of kies ervoor om fietsroute aan te passen naar je eigen wensen.

Tip: Gebruik de fietsrouteplanner om makkelijk je elektrische fietsroute te plannen met Google Maps.

Tijdens deze fietsroute fiets je op je elektrische fiets over de brede fietspaden door de mooie en beschermde duingebieden in Zuid-Holland en Noord-Holland. Een tussenstop kun je overal maken bij de leuke en gezellige strandtentjes of kies voor een overnachting bij een fietsvriendelijke accommodatie.

Zeeland fietsroute

Totale afstand: 152 KM
Plaatsen in de fietsroute: Cadzand, Vlissingen, Domburg, Burgh-Haamstede, Renesse, Scharredijke, Ouddorp & Willemstad

Een fietstocht over de Zeeuwse eilanden dat is een unieke ervaring. Fiets met je elektrische fiets in etappes tijdens je elektrische fietsvakantie door de Zeeuwse landschappen en geniet van de prachtige kust. Je komt langs de bijzondere waterwegen die Nederland uniek maken in de wereld.

In Zeeland zijn veel gastronomische plekken te vinden waar je tijdens je fietsvakantie een tussenstop kunt maken om je energieniveau aan te vullen en je fiets op te laden. Kies voor een overnachting bij een van de accommodaties in Zeeland en maak je vakantie compleet. Van deze fietsroute krijg je zeker geen spijt.

Fietsroute Texel

Totale afstand: 67 KM
Plaatsen in de fietsroute: Den Helder, Oudeschild, Nieuweschild, De Cocksdorp, De Koog, Den Burg, Den Hoorn Texel & Den Helder

Vanaf Den Helder ga je met de boot naar Texel, een overtocht die alleen al de moeite waard is. Vanaf de aankomst op Texel begint je vakantie of je dagtocht. Texel is gemaakt voor fietsers en wandelaars en met een elektrische fiets kun je jezelf hier absoluut uitleven.

Doordat Texel een eiland is kun je heerlijk een rondje fietsen tijdens één van de mogelijke fietsroutes. Vergeet niet om af en toe een tussenstop te maken en de mooie en pure natuur in je op te nemen. Sluit de dag af met een vers getapt Texels Skuumkoppe biertje.